Tuesday, October 1, 2013

Sweet Potato Coconut Chicken Soup

This is my take on Thai coconut chicken soup. I added puréed sweet potatoes to give more depth to the flavor. The natural sweetness from the sweet potatoes makes this perfect comfort food on a chilly fall evening. 



Sweet Potato Coconut Chicken Soup

2 cups almond coconut milk
1 cup chicken broth
1 cup mushroom, sliced
1 cup chicken, shredded
1/2 cup sweet potato, puréed
1 Tbsp fish sauce
2 tsp coconut oil
1 dry lemongrass, optional
1 kaffir lime leaf, optional
1 lime, juiced
Pinch cayenne pepper 
Pinch turmeric
Cilantro for garnish
Green onion for garnish
Salt and pepper to taste

Leftover baked sweet potato
In a blender, combine sweet potato, almond coconut milk and chicken broth and blend well. In a medium sauce pan, warm coconut oil and sauté ginger until fragrant, and add mushroom and chicken. Sprinkle cayenne pepper and turmeric and sauté for a couple more minutes. Add the milk mixture and fish sauce to the sauce pan. Toss in lemongrass and a kaffir leaf. Squeeze a lime and garnish with green onion and cilantro.
Coconut oil for sautéing
Add lemongrass and a kaffir leaf to infuse the lemony aroma.


Hello kitty graphics



Click if you like this post


2 comments:

  1. 突然の書き込み失礼いたします。
    レシピィ.net と申します。

    今秋、レシピィ.net はリニューアルして
    新しく生まれ変わりました。

    そこで Michi Higginsさんに、
    是非お料理レシピを投稿して頂きたく、
    不躾では御座いますがご連絡させて頂きました。

    http://recipy.net/b

    まだまだこれからのサイトですが、
    ご投稿心よりお待ち申しております。

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dosanko in the South にお越しいただいてありがとうございます。アメリカ南部で生活しながら気ままに食べたいものをつくりたのしんでいます。皆さんにもご紹介できるようなレシピがありましたら、よろこんで投稿させていただきます。

      Delete