Sausage, Kale and Parmesan Pasta
4 sausage patties (or 2 mild Italian sausage links)
Sprinkles of red chili pepper flakes
1/2 cube chicken bullion
1/2 cup pasta water
2 cups cooked pasta
2 handfuls of kale
1 clove of garlic
1 Tbsp olive oil
1/2 tsp balsamic vinegar
Lots of grated Parmesan cheese
Salt and pepper to taste
Sprinkles of nutmeg, optional
Cook pasta. Reserve 1/2 cup of cooking water. In a skillet, cook sausage patties, garlic, chili pepper flakes. Add kale and cook some more. Add balsamic vinegar and place a lid on top. When the kale is welted, add pasta, cooking water, nutmeg, salt and pepper. Stir in Parmesan cheese. Drizzle olive oil.
I had leftover breakfast sausages. If you have Italian sausages, even better! |
For more flavor. |
Balsamic vinegar. Just a little splash gives a tang and sharpness to the dish. |
Nutmeg goes great with dark greens like kale. |
I put lots and lots of Parmesan. |
Done! |
日本語でも書いておきました。Read on...
ここから、日本語バージョンです。
パスタを茹でます。今回はリガトーニを使いました。茹で汁にたっぷりと塩を入れて、パスタに下味をつけます。ソーセージをフライパンで炒めます。そのとき唐辛子とニンニクを一緒に入れます。ソーセージから油がでてきたら、ケールをいれます。ケールがしんなりしたら、バルサミコ酢をちょっといれます。パスタの茹で汁を少しいれて、さらに炒めます。ここで、チキンブイヨンもいれます。茹でたパスタを入れて混ぜます。ちょっと蓋をして味をパスタに染み込ませます。仕上げにパルメザンチーズをたっぷりといれてざくっと混ぜます。オリーブオイルのおいしいものがあったら、少しだけまわしかけます。香りが良くなります。たべる直前にもっとチーズをかけます。
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